Så väljer du rätt olivolja
Så väljer du rätt olivolja
Att välja en riktigt bra olivolja behöver inte vara svårt. Här är de viktigaste sakerna som hjälper dig att snabbt hitta rätt olja – utan att vara expert.
Premiumoljor smakar som bäst när de är färska.
Välj oljor med tydligt angiven skördesäsong, helst senaste året. Färsk olivolja ger mer arom, högre kvalitet och en rikare smakupplevelse.
Vi har gjort det enkelt för dig att hitta rätt smak genom att dela in våra olivoljor efter intensitet.
En elegant, rund olja som inte dominerar smaken.
Passar till: sallader, fisk, grönsaker, bakning.
Smakprofil: lätt fruktighet, smörig, ingen stark pepprighet.
Den perfekta allroundoljan.
Passar till: pasta, kyckling, risotto, bröd, daglig matlagning.
Smakprofil: fruktig, harmonisk, lagom pepprig.
För dig som vill ha en olja med tydlig karaktär.
Passar till: grillat, tomaträtter, burrata, carpaccio, finish på mat.
Smakprofil: gröna toner, markerad pepprighet, tidig skörd.
Snabbt val:
Smaken på olivolja beror på många faktorer: olivsort, växtplats, klimat, skördetid och hur producenten arbetar. Precis som med vin kan samma olivsort ge olika smakprofiler beroende på producent.
Vår indelning i låg, medel och hög intensitet är därför en förenkling – men en väldigt bra vägledning för att du snabbt ska hitta en olja som passar din smak.
Upptäck, prova och hitta dina favoriter – variationen är en del av det som gör premiumolivolja så spännande.
Bra olivoljor är transparenta med ursprung och kvalitet.
Håll utkik efter:
Färskhet, intensitet och ursprung är de tre viktigaste delarna när du väljer rätt premiumolivolja. Med dessa enkla riktlinjer blir det lätt att hitta en olja som passar just din smak och din matlagning.
Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.